- İlk olarak turkiye.gov.tr adresine giriş yapılması gerekmektedir.
- Sisteme TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapılmaktadır. E-devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden şifre alabilmektedir.
- Sisteme giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ve Hizmet Dökümü sayfasına tıklamak sorgulama yapmak için yeterlidir.
SGK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?
SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri e-devlet platformu üzerinden yapılmaktadır. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri sayesinde toplam prim gün sayısı ve ödenen prim günleri hakkında bilgi alınabilmektedir. SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinin yapılabilmesi için:- Vatandaşların e-devlet sistemine giriş yapması gerekmektedir.
- E-devlet sistemine cep telefonları, bilgisayar ya da tablet gibi istenilen cihazlar üzerinden giriş yapılabilmektedir.
- Ardından sayfada yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu kısmına tıklamak gerekmektedir.
- Bu alan içerisinden sigorta kolu seçilerek sorgulama işlemleri yapılabilmektedir.
SSK Hizmet Dökümü İsimden Sorgulama Nasıl Yapılır?
SSK hizmet dökümü online olarak sorgulanabilmektedir. Online olarak sorgulama yapmak için TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi gerekmektedir. Bu bilgileri olmayan vatandaşların sorgulama yapması söz konusu değildir. Aynı zamanda isimden sorgulama yapmak da söz konusu değildir. 2. Şahısların sisteme giriş yapabilmesi ve güvenliği ihlal etmesi durumunun engellenmesi için isimden sorgulama yapılması engellenmiştir.TC Kimlik No ile SSK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?
TC kimlik numarası ile SSK hizmet dökümü sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapılması ya da alo 170 numarasının aranması gerekmektedir. Telefon üzerinden sorgulama yapmak için:- Yalnızca TC kimlik numarası ile sorgulama yapmak isteyen vatandaşların Alo 170 numarasını araması gerekmektedir.
- Bu hat, SGK kapsamında hizmet vermektedir.
- Duyma engelli vatandaşlar görüntülü olarak işaret dili ile hizmet alabilmektedir. Bunun için alo170.gov.tr adresine tıklanması gerekmektedir.
- Bu sistem üzerinden yalnızca TC kimlik numarası ile hizmet dökümü sorgulama ve prim günleri hakkında bilgi almak mümkündür.
SSK Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?
SSK emeklilik sorgulama işlemleri prim gün sayısına göre belirlenmektedir. SSK emeklilik sorgulamak için:- Emeklilik sorgulaması yapmak için e-devlet sistemine giriş yapılması gerekmektedir.
- Online olarak sorgulama yapamayan vatandaşlar bizzat Sosyal Güvenlik Kurumu il ya da ilçe hizmet binalarına başvurmalıdır.
- Online olarak sorgulama yapan vatandaşlar ise Hizmet Dökümü sekmesi içerisinden emeklilik bilgilerini sorgulayabilmektedir.
- Emeklilik bilgileri dışında toplam prim gün sayısı ve ödenen primler hakkında bilgi alınabilir.
Barkodlu Hizmet Dökümü Alma Nasıl Yapılır?
Barkodlu hizmet dökümü almak için belgelerin e-devlet sisteminden çıktısı alınırken, sayfa altındaki ‘’Barkod’’ kısmının seçilmesi gerekmektedir. Barkodlu olan belgeler, resmi belge olarak kabul edilmektedir. Sayfa üzerinden ilk çıktısını alacağınız belgenin barkodlu olması için seçim yapmanız gerekmektedir. Barkodsuz şekilde alacağınız belgeleri resmi kurumlarda kullanabilmeniz söz konusu olmayacaktır. Barkodlu hizmet dökümü belgeleri alan vatandaşlar, bu belgeleri iş yeri ya da farklı alanlarda kullanabilmektedir.SGK Hizmet Dökümü İsimden Sorgulama Nasıl Yapılır?
Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü sorgulamak için isim bilgileri yeterli değildir. TC kimlik numarası ya da e-devlet şifresi olmayan vatandaşların sorgulama yapması için Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe binalarına gitmesi gerekmektedir. Bu vatandaşlar kimlik kartını beyan ederek, sorgulama yapabilmektedir. SGK gün sorgulama işlemleri TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile online olarak da yapılabilmektedir.SGK Prim Günü Sorgulama Nasıl Yapılır?
SGK prim günü sorgulama işlemleri, e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Hizmet dökümü alanından vatandaşlar işe ilk giriş tarihlerinden, son görev aldıkları işe kadar toplam prim gün sayısını ve ödenen toplam prim günlerini sorgulayabilmektedir. Bunun için e-devlet sistemine giriş yapmak yeterli olacaktır. Vatandaşların TC kimlik numarası ve e-devlet şifresine sahip olması yeterli olacaktır. SGK gün sorgulama işlemleri ile:- Vatandaşlar hangi iş yerinde kaç günlük primlerinin ödendiğini sorgulayabilmektedir.
- İşe ilk giriş tarihinden itibaren toplam prim gün sayısı ve ödenmiş toplam prim tutarları sorgulanabilmektedir.
SGK Giriş Nasıl Yapılır?
SGK giriş yapmak için vatandaşların 4A SSK, 4B Bağkur ve 4C Emekli Sandığı kapsamında çalışmaya başlaması gerekmektedir. 4B dışında vatandaşların SGK girişi yapması için herhangi bir belgeye ihtiyacı yoktur. 4A ve 4C çalışanlarının SGK girişleri işverenler tarafından yapılmaktadır. İşverenler, işe giren işçilerin ilk günden itibaren sigortasını yapması yasal bir zorunluluktur.
SGK İşe Giriş Sorgulama Nasıl Yapılır?
SGK işe giriş sorgulama için hizmet dökümüne giriş yapılması gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu, tüm çalışanların ilk işe giriş tarihini ve işten çıkış tarihlerini kayıtlı tutmaktadır. SGK işe giriş sorgulama:- SGK işe giriş sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapılması gerekmektedir.
- Ardından Sosyal Güvenlik Kurumu sekmesinin tıklanması gerekmektedir.
- Bu alan üzerinden Hizmet Dökümü sekmesinin seçilmesi gerekmektedir.
- Hizmet dökümü bölümünden işe giriş bölümlerinin seçilmesi yeterli olacaktır. Bu alan üzerinden işe giriş tarihi ve işten çıkış tarihleri sorgulanabilmektedir.
SGK İşe Giriş İşten Çıkış Bildirgesi Nasıl Sorgulanır?
Sosyal Güvenlik Kurumu işe giriş ve işten çıkış bildirgesi hizmet dökümü alanında kayıtlıdır. Vatandaşların işe giriş ve işten çıkış bildirgesi alması söz konusu değildir. İşe giriş ve işten çıkış bildirgesi yalnızca işverenler tarafından alınabilmektedir. Vatandaşların bu bildirgelere ihtiyacı olursa, bizzat Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe hizmet binalarına gitmesi gerekmektedir. İşe giriş bildirgesi; sigortalının işe ilk giriş tarihini ve sigortaya başlama tarihinin belirlendiği bir belgedir. 5510 sayılı olan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında işverenlerin bu bildirgeyi yasal olarak SGK’ya iletme zorunluluğu vardır. İşe giriş sorgulama bilgileri online olarak yapılabilmektedir. Aynı zamanda, bu alan üzerinden sorgulanabilecek bilgiler:- İşe giriş tarihi,
- İşten çıkış tarihi,
- Prim ödemeleri,
- Toplam prim gün sayısı,
- Emeklilik bilgileri,
- Borç bilgileri sorgulanabilmektedir.
İşten Ayrılış Bildirgesi E-Devlet Nasıl Sorgulanır?
İşten ayrılış bildirgesi e-devlet sistemi üzerinden sorgulanmaktadır. İşten ayrılan vatandaşlar, işten ne zaman çıkmış olduklarına ve sigorta ödemelerinin ne zaman kesildiğine dair bilgi alabilmektedir. Ancak işten çıkış bildirgesi yalnızca işverenler tarafından alınabilmektedir. İşçinin bu bildirgeye ihtiyacı varsa, işverenden talep edebilir. Bunun dışında Sosyal Güvenlik Kurumu’na bizzat başvuru yaparak işten çıkış bildirgesi alınabilmektedir.SGK İşe Giriş Yapma Nasıl Yapılır?
SGK işe giriş, işverenler tarafından yapılmaktadır. Vatandaşın işe girdiği ilk günden itibaren sigorta girişlerinin yapılması gerekmektedir. Sigorta girişleri işveren tarafından, online olarak yapılmaktadır. İşverenin işçi hakkında bilgileri SGK’ya bildirmesi zorunludur. İşe girişi yapmayan işverenler, cezai yaptırımlara maruz kalacaktır. İşe giriş bildirgesi yapılmamışsa, işverene bir aylık asgari ücret cezası uygulanmaktadır. Denetimler neticesinde işe giriş bildirgesi vermediği tespit edilen işverenlere 2 aylık asgari ücret tutarında ceza verilmektedir.SGK / SSK İşe Giriş Tarihi Sorgulama ve Öğrenme
SGK Şikayetleri Nasıl, Nereye Yapılır?
YurtDışı Hizmet Borçlanma İşlemleri Nasıl Yapılır ?
Editör: TE Bilisim