Bağ-Kur Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu?
Bağkur emekli maaşı, diğer SGK kollarında olduğu gibi senede 2 defa zamlanmaktadır. Buna göre 2019 senesi için Ocak ve Temmuz ayında yapılan Bağkur emekli maaşlarına zamlarla emeklilerin alacakları yeni maaşlar da belli oldu. Bağkur emeklilerin alacağı zamlı maaşlar ise:- Tarım Bağkur emeklisi olan vatandaşların zam ile beraber aldığı en düşük aylık 1.332 TL olmuştur. Bağkur emeklilerine 63 TL zam yapılmıştır.
- Esnaf Bağkur emeklileri ise bu zamla beraber 1.688 TL maaş almaktadır. Yapılan zam tutarı ise 80 TL olmaktadır.
Emekli Sandığı Maaş Sorgulama Nereden Yapılır?
Emekli Sandığı kapsamında çalışmış olan 4/C’li vatandaşlar, emeklilik maaşını sorgulama işlemlerini online olarak yapabilmektedir. Online olarak yapılacak sorgular için TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi gerekmektedir. Sorgulama yapmak için:- 4/C sorgulaması yapmak için turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır.
- Sisteme TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile girilmelidir. Bu alan üzerinden arama bölümüne tıklamak gerekmektedir.
- Ardından bu alana ‘’Emekli Sandığı Hizmet Dökümü’’ yazmak ve çıkan sonuç üzerinden sorgulama işlemlerinin yapılması gerekmektedir.
Bağkur Emekli Maaşı Sorgulama Şifresiz Nasıl Yapılır?
Bağ-kur emekli maaşı sorgulama online olarak cep telefonları ya da bilgisayarlar üzerinden yapılmaktadır. Ancak sorgulama işlemlerini şifresiz şekilde yapmak mümkün değildir. Bağkur emekli maaşını sorgulamak için vatandaşların TC kimlik numarasına ve e-devlet şifresine ihtiyaçları vardır. İnternet üzerinden sorgulama yapmak için ihtiyacınız olan bilgiler:- TC kimlik numarası,
- E-devlet şifresi (E-devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubelerinden e-devlet şifresi satın alabilmektedir.)
- İşe ilk giriş tarihi bilgisi gerekmektedir.
4/A Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?
4/A kapsamında çalışan SSK’lı vatandaşların emekli maaşları toplam prim gününe ve ilk sigortaya giriş tarihine göre hesaplanmaktadır. 4A emekli maaşı hesaplamak için:- Bu alan üzerinden TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, Baba adı ve nüfus bilgilerinin girilmesi gerekmektedir.
- Ardından sayfanın altında yer alan ‘’Sorgula’’ butonuna tıklamak gerekmektedir.
- Bu alan üzerinden emekli maaşı hesaplaması ve sorgulaması yapılmaktadır.
Bağ-Kur Emekli Maaşı Sorgulama TC Kimlik No İle Nasıl Yapılır?
Bağkur emekli maaşı sorgulamak için TC kimlik numarası gerekmektedir. Ancak tek başına TC kimlik numarası ile online olarak sorgulama yapmak mümkün değildir. Yalnızca TC kimlik numarası olan vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe binalarına giderek sorgulama işlemlerini kimlik beyanı üzerinden yapabilir. Ancak online sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar TC kimlik numarası ile beraber e-devlet şifresine ihtiyaç duymaktadır. Emeklilik Maaşı (Aylığı) bilgisi sorgulama için e-devlet sistemine giriş yapmak gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra Bağkur Hizmet Dökümü alanı üzerinden sorgulama işlemleri yapılabilmektedir.SSK’dan Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?
SSK kapsamında emekli olacak vatandaşların ne kadar emekli aylığı alacağına ilk sigortaya giriş tarihine göre karar verilmektedir. Emekli maaşının ne kadar olacağını etkileyen faktörler:- Sigortaya ilk giriş tarihi, vatandaşın ne kadar emekli maaşını alacağını belirleyen en önemli unsurdur.
- Sigortaya ilk giriş tarihine göre vatandaşın emekli olmak için çalışması gereken süre ve yaş bilgileri değişmektedir.
- Prim gün sayısı, maaş ödemelerinin miktarı ve kişinin yaşına göre emekli maaş hesaplamaları yapılmaktadır.
- Emekli maaşını sorgulamak için E-devlet sistemi üzerinden araştırma yapılabilmektedir.
Bağ-Kur Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?
Bağ-kur emekli maaşını hesaplamak için online yöntemler bulunmaktadır. Bağkur 4B emekli maaşı hesaplama:Bağ-Kur Emekli Maaşı Hesaplama
- Bu alan üzerinden sicil numarasının ve nüfus bilgilerinin eksiksiz şekilde girilmesi gerekmektedir.
- Bu alan üzerinden Esnaf-Tarım bölümü seçilmelidir.
- Ardından ‘’sorgula’’ tuşuna basarak emekli maaş sogulama işlemlerini tamamlayabilirsiniz.
TC ile Maaş Sorgulama Nasıl Yapılır?
TC kimlik numarası ile emekli maaşı iki şekilde sorgulanmaktadır. Bu yöntemler ise:- Emekli maaşını yalnızca TC kimlik numarası ile sorgulamak istiyorsanız, bizzat Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe binalarına gitmeniz gerekmektedir. Kimlik beyanını yaptıktan sonra emekli maaşı sorgulama işlemlerini tamamlayabilirsiniz.
- Online olarak sorgulama yapmak için TC kimlik numarası tek başına yeterli değildir. Bunun için e-devlet şifresi de gerekmektedir. E-devlet kapısı üzerinden TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak ve sorgulamayı görmek mümkündür.
E-Devlet Girişi Maaş Sorgulama Nasıl Yapılır?
E-devlet sistemi, TC vatandaşlarının tüm bilgileri tek bir platformdan alabildiği bir sistemdir. E-devlet sistemine giriş yaparak maaş sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. E-devlet girişi ile sorgulama yapmak için:- Vatandaşların turkiye.gov.tr adresine giriş yapması gerekmektedir.
- Bu alan üzerinden emekli maaşını sorgulamak için Sosyal Güvenlik Kurumu kategorisine tıklamak gerekmektedir.
- Bu alan içerisinde bulunan Hizmet Dökümü’nü tıklamak gerekmektedir.
- 4A, 4B ve 4C alanı üzerinden size uygun olan sigorta kolunu seçerek, sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.
SSK Emekli Maaşı Hesaplama - Ne Kadar Maaş Alırım Diyenler için?
SSK emekli maaşı hesaplama işlemleri vatandaşın prim gün sayısına ve topla çalışma süresine göre değişmektedir. Emekli maaşı hesaplamaları, sigortaya ilk giriş tarihine göre hesaplanmaktadır. Bu sebeple her sigorta kolu ve her sene için emekli maaşı hesaplamaları farklı şekilde yapılmaktadır. Ne kadar maaş alacağınızı hesaplamak için en doğru yöntem, e-devlet sistemi üzerinden sicil numarası ve TC kimlik numarası ile sistem üzerinden hesaplama yapmak olacaktır. Emekli maaşı etkileyen faktörler ise:- Vatandaşın toplam prim gün sayısı,
- Vatandaşa ödenen toplam prim sayısı,
- Sigortaya ilk giriş tarihi,
- Vatandaşın sigorta kolu,
- Emekli olunacak yaş emekli aylığı için belirleyici detaylar arasında bulunmaktadır.
E-Devlet Şifresi Nereden Alınır?
E-devlet şifresi, vatandaşların e-devlet kapısına girebilmesi için gereklidir. E-devlet sistemine giriş yapabilmek için vatandaşlara özel olarak e-devlet şifresi verilmektedir. Vatandaşlar TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaktadır. Bu sayede 2. Şahısların sisteme başkası adına giriş yapması mümkün değildir. Şifresi olmayan vatandaşlar ise herhangi bir PTT şubesinden 2 TL karşılığında şifre satın alabilmektedir.E-Devlet Giriş SSK Hizmet Dökümü Nereden Sorgulanır
E-devlet sistemine giriş yaparak SSK hizmet dökümü sorgulamak mümkündür. Bunun için TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile e-devlet kapısına giriş yapılmalıdır. Bu alan üzerinden SGK ve Hizmet Dökümü kategorilerine tıklamak yeterli olacaktır. Bu alan üzerinden Emeklilik Maaşı (Aylığı) bilgisi sorgulama ve toplam prim gün sayısı bilgilerini almak mümkün olmaktadır. Emekli maaşı sorgulama da aynı alan üzerinden yapılmaktadır.Kadınlarda Bağ-Kur Emeklilik Yaşı Hesaplama
Hiç Sigortası Olmayan Ev Hanımları Nasıl Emekli Olur ?
İsteğe Bağlı Sigorta ile Nasıl Emekli Olunur?
Editör: TE Bilisim