Yeni başlayan memurlar kaç yaşında emekli olabilir? Devlet memurları emekli olabilmek için en az kaç günü doldurmalı? Memur emeklilik hesabı nasıl yapılır? Devlet memurlarının emekliliği için kademeli emeklilik tablosu? Memurlar emekli aylığı başvurusunu nasıl ve nereye yapabilir, gerekli belgeler nelerdir? Memurlar emekli maaşı aldığı bankayı nasıl değiştirebilir?
Bu yazımıızda ilk defa 01.10.2008 tarihi ve sonrasında memur olanların emekliliği ile ilgili yukarıdaki tüm soruların cevabı ile daha fazlasını yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Memurlar İçin Yaşlılık Aylığı Neyi İfade Eder?
Yaşlılık aylığı emeklilik için gerekli olan tüm şartların (sigorta prim gün sayısı, yaş ve sigortalılık süresi) birlikte sağlanması sonucu bağlanan aylığı ifade eder.
Memurlar Hangi Koşullarda Emekli Olabilir?
İlk defa 01.10.2008 tarihi ve sonrasında memur olmuş olmak kaydı ile 01.01.2036 tarihine kadar 9000 prim gününü tamamlayan :- Kadın memurlar 58 yaşında,
- Erkek memurlar 60 yaşında,
***Yukarıdaki tablodan da anlaşılacağı üzere 9000 prim gün sayısı şartını ilk defa 01.01.2048 tarihi ve sonrasında tamamlayan memurlar 65 yaşı tamamladıklarında emekli olabilecekler.
Kadrosuzluk Sebiyle Emekliliğe Sevk Edilen Memurlar İçin Yaş Şartı Aranır mı?
Kadrosu olmaması nedeniyle kurumları tarafından re'sen emekliliğe sevk edilen memurlar yaş şartı aranmadan emekli olabilir ve kendilerine aylık bağlanabilir.
Ne Zaman Emekli Olabileceğinizi Kendiniz Hesaplayabilirsiniz! Sosyal Güvenlik Kurumu'nun geliştirmiş olduğu uygulama ile bilgilerinizi girerek ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Hesaplama yapmak ve uygulamaya gitmek için lütfen TIKLAYINIZ. Memurlar Emeklilik Başvurularını Nereye Yapabilir?Memurlar emeklilik başvurularını "Emeklilik başvuruları Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü/Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı/Ankara" adresine yapabilmektedirler.
Devlet Memuru E-devlet Üzerinden Emekliliğe Başvurabilir mi?
Devlet memurları E-devlet sistemi üzerinden de 4/c (Emekli Sandığı) aylık başvuru kısmını kullanarak emekliliğe başvurabilirler. Hangi Memurlar emeklilik Talebinde Bulunabilir? Yukarıda saymış olduğumuz tüm şartları yerine getirmiş olan memurlar emeklilik talebinde bulunabilirler. Memurlardan Emeklilik Başvurularında Hangi Belgeler İstenir?- - Dilekçe (İstekle ve açıkta iken emekli olanlar için) Emekliye Sevk Onayı,
- Hizmet Belgesi,
- Öğrenim Durum Belgesi,
- Askerlik Durumu Belgesi,
- Diğer Sosyal Güvenlik Kurumuna tabi geçen hizmet sürelerini gösterir belge aslı
- 3 adet fotoğraf (son altı ay içerisinde çekilmiş)
Açığa Alınan Memurlar Emekliğe Başvururken Ayrıca;
Şahıstan halen ikamet edinilen yerdeki vergi dairesinden veya mal müdürlüğünden alınacak vergi mükellefi olup olmadığına dair resmi yazı. - Kanuna göre hizmet akdi ve kendi nam ve hesabına bağımsız kapsamında hizmetinin olup olmadığına dair birinci derece imzaya yetkili personel tarafından imzalı resmi yazı, - Görevinden ayrıldıktan sonra göre hizmet akdi ve kendi nam ve hesabına bağımsız kapsamına tabi çalışıp çalışmadığına dair kendisi tarafından doldurulacak beyanname.
Aylığın Bağlanıp Bağlanmadığı Bilgisi Nereden Öğrenilebilir? Aylık bağlandığında sigortalıya ya da hak sahiplerine aylık bağlandığına dair yazı gönderilmektedir. Aylığın bağlanıp bağlanmadığını E-devlet sisteminde 4/c Aylık bilgisi kısmından da sorgulayabilirsiniz. Memurların Emekli Maaşları Hangi Tarihlerde Yatırılır? Devlet memurlarının maaşları her ayın 1-5'i arasında ödenir. Memurlar Emekli Aylığını Başka Bankaya Taşıyabilir mi? Devlet memuru emeklisi maaşını istediği bankaya taşıyabilir. KONU HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ Memurlar Emekli Maaşlarını Hangi Bankalardan Alabilir?Aylık Ödenen Bankalar
1- Akbank T.A.S. 2- Albaraka Türk Katilim Bankasi A.S. 3- Alternatif Bank A.S. 4- Anadolubank A.S. 5- Denizbank A.S. 6- Burgan bank A.S. 7- Finansbank A.S. 8- HSBC Bank A.S. 9- ING Bank A.S. 10- Kuveyt Türk Katilim Bankasi A.S. 11- Sekerbank T.A.S. 12- ICBC Turkey Bank A.S. 13- Turkish Bank A.S. 14- Türk Ekonomi Bankasi A.S. 15- Türkiye Finans Katilim Bankasi A.S. 16- Türkiye Garanti Bankasi A.S. 17- Türkiye Halk Bankasi A.S. 18- Türkiye Is Bankasi A.S. 19- Türkiye Vakiflar Bankasi T.A.O. 20- Yapi ve Kredi Bankasi A.S. 21- T.C. Ziraat Bankasi A.S. 22- Ziraat Katilim Bankasi A.S. 23- Posta ve Telgraf Teskilati Genel Müdürlügü 24- Odea Bank A.S.