KOSGEB Tarafından Sunulan Mobilya İmalatı Desteğinden Kimler Yararlanabilir?
KOSGEB kuruluşunun sunduğu mobilya imalatı desteğinden faydalanmak için ilgili kurum tarafından belirlenen bazı şartlar bulunur. İşletmeler ilgili kuruluş tarafından belirlenen bu koşullara uyuyorsa KOSGEB tarafından sunulan mobilya imalatı desteğine başvurabilir. Fakat bu koşullara uymayan işletmelerin yaptığı başvurular ya doğrudan değerlendirmeye alınmaz ya da değerlendirme sonucunda olumsuz yanıtla sonuçlanır. Dolayısıyla KOSGEB tarafından sunulan Mobilya imalatı desteğine başvurmak isteyen kişiler öncelikle KOSGEB'in belirlediği bu şartları karşıladığından emin olmalıdır. Mobilya imalatı desteğinden yararlanmak için KOSGEB'in belirlediği şartları aşağıdaki gibi sıralanabilir:- Kişilerin mobilya imalatı desteğinden faydalanması için öncelikle en temel şart olarak resmi bir işletme statüsünde olması gerekir. Resmi işletme statüsünde olmayan imalathaneler, mobilya imalatı desteği için KOSGEB'e başvursa bile olumlu yanıt alamayacaktır.
- KOSGEB tarafından belirlenen diğer şart ise işletme sahiplerinin ya da işletmenin devlete dair vergi borcunun bulunmamasıdır. Dolayısıyla KOSGEB'e mobilya imalatı desteği için başvurmadan önce vergi borcunun olup olmadığını kontrol etmelisiniz.
- KOSGEB'in bellediği şartlardan diğeri ise SGK prim borcunun olmamasıdır. Tıpkı devlete dair vergi borcunuzun olup olmadığından emin olacağınız gibi SGK prim borcunuz olmadığından da emin olduktan sonra KOSGEB'e mobilya imalatı desteği için başvurmalısınız.
KOSGEB Mobilya İmalatı Desteği Ne Kadar?
KOSGEB tarafından sunulan mobilya imalatı desteğinin ne kadar olacağını belirleyen durum başvuracağınız destek türü ile alakalıdır. KOSGEB tarafından sunulan girişimcilik geliştirme destek programı kapsamında işletmelere sağlanan mobilya imalatı desteği tutarları aşağıdaki gibidir:- Gerçek kişi statüsünde kurulan işletmelere kuruluş desteği kapsamında 5 bin TL, sermaye şirketi statüsünde kurulan işletmelere ise kuruluş desteği kapsamında 10 bin TL destek sağlanır.
- İşletmeler ilk yıl sonunda 180 gün ile 539 gün arasında prim ödemesi sağlamışsa bu işletmelere 5 bin TL, 540 gün ile 1079 gün arasında prim ödemesi sağlamışsa 10 bin TL, 1080 gün üzerinde prim ödemesi sağlanmışsa 20 bin TL tutarında performans desteği sağlanır.
- İşletmelerin aynı zamanda danışmanlık harcaması kapsamında 10 bin TL destek alması da mümkündür.
KOSGEB Maaş Desteği Nasıl Alınır, Şartları Nelerdir ?
Faizsiz Kredi Nasıl Alabilirim? Şartları Nelerdir?
Devlet Teşviki Nasıl Alınır, Başvuru Şartları Neler ?
Editör: TE Bilisim