Doğa Sigorta Hasar Dosyasının Özellikleri Nelerdir?
Doğa Sigorta tarafından temin edilen hasar dosyası, araçların tüm hasar kayıtlarını içerisinde barındırmaktadır. Hasar dosyası içerisinde, belirtilen aracın geçmiş kazaları ve aldığı tüm hasarları listelenmiştir. Yeni bir trafik kazasına karışıldığında, sigorta şirketine hasar ihbarı yapılmalı ve hasar dosyası talep edilmelidir. Hasar dosyası talep edilmeden, hasar ihbarı geçersiz sayılmakta ve sigorta şirketinden herhangi bir tazminat talep edilmemektedir. Trafik kazasında kusurlu olunup olunmamasına bağlı olarak, sigorta şirketi tarafından farklı tazminatlar ödenmekte ve masrafların büyük bir bölümü karşılanmaktadır. Sigorta şirketinin verdiği ödemelerin alınması için kazanın gerçekleştirildiği tarihten itibaren, maksimum 5 iş günü içerisinde hasar ihbarının yapılması gerekecektir. Hasar ihbarı yapıldıktan sonra, hasar tespit dosyası da alınmalı ve sigorta şirketinden ödeme talep edilmelidir.Doğa Sigorta Hasar Dosyası Nasıl Sorgulanır?
Hasar dosyasının sorgulanması için izlenmesi gereken adımlar, aşağıda tüm detaylarıyla sıralanmıştır:- Hasar dosyası sorgulaması yapmak için Doğa Sigortanın internet sitesi kullanılmalıdır.
- https://www.dogasigorta.com/detay/hasar-takibi bağlantısına tıklanarak, Doğa Sigorta hasar tespit dosyası sorgulama ekranı açılmalıdır.
- Ana sayfada yer alan “Hasar Dosyasına Ulaşmak İçin Tıklayınız” butonuna tıklandıktan sonra, sorgulama formuna erişim sağlanmalıdır.
- Hasar No (6 Haneli Hasar Numarası)
- Sigortalı / Mağdur T.C. Kimlik / Vergi No
DOĞA SİGORTA HASAR DOSYASI SORGULAMA
Hasar İhbarı Nedir, Hangi Durumlara Hasar İhbarı Yapılır?
Hasar ihbarı, araçların trafik kazası yapması ya da kusursuz olmasına rağmen, bir kaza sonucu hasar almaşı durumunda gerçekleştirilmektedir. Kasko, trafik sigortası, mali sigorta, afet sigortası, kaza sigortası ve geriye kalan tüm sigorta çeşitlerinde, sigortalı araç için hasar ihbarı yapılmaktadır. Araçların başına gelen tüm kazaların yer aldığı hasar ihbarları, sigortalıların sigorta şirketinden ödeme almasını sağlayacaktır. Hasar ihbarı işlemlerinin, en geç 5 iş günü içerisinde tamamlanması gerekmektedir. 5 iş günü geçirildikten sonra yapılan hasar ihbarı başvuruları, geçersiz olarak değerlendirilecek ve kişilere sigorta ödemesi yapılmayacaktır. Belirli kurallar çerçevesinde yapılan hasar bildirme işlemlerine, hasar ihbarı adı verilmektedir. Hasar ihbarı işlemlerinde, gerekli tüm evrakların sigorta şirketine iletilmesi şart koşulmuştur.Hasar İhbarında Gerekli Görülen Evraklar Nelerdir?
Hasar ihbarı işlemleri için gerekli görülen evraklar, aşağıda sıralanmıştır:- Hasar ihbarı yapılacak aracın ruhsat belgesi fotokopisi
- Araç sahibinin sürücü belgesi örneği
- Aracı süren şoföre ait ehliyet fotokopisi
- Hasarın gerçekleştiği tarihi gösteren belgeler
- Hasara dair fotoğraflar
- Polis ekiplerinin hazırladığı hasar tutanakları
- Sigortalının telefon numarası
- Araç sürücüsüne ait alkol raporu
- Aracın çekildiği oto tamircinin iletişim bilgileri
- Araçlardaki tahmini hasar oranını ve miktarını gösteren belgeler
- Rehin alınan ya da ipotek kararı bulunan araçlar için banka tarafından verilen belgeler
- Araçtaki hasar detaylarını gösteren belgeler
Axa Sigorta Hasar Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?
HDI Sigorta Hasar Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?
Ray Sigorta Hasar Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?
Editör: TE Bilisim